top1
 
 

Welcome to Student Information Management System

 

Jika anda menggunakan Pelayar Internet Explorer 7.0 ( IE7 )
dan tidak dapat mengakses sistem sila ikut langkah penyelesaian berikut :
1. Gunakan Pelayar Mozilla Firefox - Download Disini
2. Gunakan Pelayar Internet Explorer 6.0 dan ke bawah.

Lupa kata laluan? Klik disini untuk recover password anda.

  SISTEM AKADEMIK (Internet)



TATACARA BAHARU PERMOHONAN/PEMBATALAN AKSES SIMS (2021)

1) Pensyarah/Pemohon lengkapkan maklumat di borang tersebut.
2) Pengesahan oleh Ketua Jabatan/TDA
3) Pensyarah/Pemohon upload borang melalui https://units.uitm.edu.my/ (Pilih Aduan ICT dan subscategories: Permohonan Akses SIMS)
4) Kelulusan akses akan diberi maklumbalas melalui sistem Units juga.

download borang di sini [[Borang Permohonan]]

Sistem Icress Web Version 2.1 [[Click here]]
SISTEM ICRESS (Intranet) Version 1
1) Senarai template:
     
  1. icress sss1159 template(semester 20232)[[click here to download]]

  2. icress sss1156 template(semester 20214)[[click here to download]]


  3. icress sss1155 template(semester 20212)[[click here to download]]


  4. icress sss1154 template(semester 20204)[[click here to download]]


  5. icress sss1153 template(semester 20202)[[click here to download]]


  6. icress sss1152 template(semester 20194)[[click here to download]]


  7. icress sss1151 template(semester 20192)[[click here to download]]


  8. icress sss1150 template(semester 20194)[[click here to download]]


2) Instruction jika ada error component 'TABCTL32.OCX" or one..... (atau apa apa error component)

Cara untuk run icress dalam vista /xp (untuk windows xp/windows 7 dan keatas skip no 1)
1. mula mula turn off user account control.. (untuk vista sahaja) pegi kat control panel->user account.. clik kat turn user account control on or off.. untick kat use user account control (UAC) to help protect your computer.. untick benda ni. sbb kalau tak untick, nanti, tak boleh copy file dari library. kemungkinan besar kena restart pc
2. download file dari [[click here to download library]]
3. extract file tersebut ke PC anda.
4. selepas extract, copy files yg extract tadi, satu satu ke dalam folder c:\windows\system32 (atau c:\windows\SysWOW64 untuk windows 7 64bit) kalau dia tanya nak overwrite ke tak.. just overwrite... jika fail, dan ada mesej retry. .hanya ingore tidak perlu copy kena copy satu satu, sbb.. kalau fail, nanti, takut ada file yg tak tercopy...
5. dah bole run icress..
6. Untuk windows 7 (untuk first time run) , download file icress. Save kat mana mana, lepas tu, run file yang didownload tu (contoh sss1135.exe), run as administrator
  SISTEM PENGAMBILAN (Intranet).
 
 
     
  SISTEM EHEP (Intranet)
 
  SELANGKAH KE UITM (Internet)
Sistem Semakan Syarat Kelayakan Program IPTA
 
 
Need help? Call us at :
Help Desk : 03-55442203
 

Copyright © 2001 - Bahagian Hal Ehwal Akademik , Universiti Teknologi MARA. All rights reserved. 20-8